PROGRAMMA 2017


Meer weten?

Vrijdag 21 juli 2017
19:00 - 19:59
DJ Area

Batobe

Batobe is de act van de jonge Utrechtse producer Bas Thomas van Bemmelen. Geïnspireerd door artiesten als Flume, Moderat, Weval en Jon Hopkins, probeert hij zijn stempel te drukken op de elektronische muziekscene. Batobe staat voor intrigerende beats met de ballen van Rock ’n Roll. Verwacht heftige bassen, sferische gitaarpartijen en betoverende melodieën. Van rauwe Hip-Hop beats tot diepgaande elektronische minimal, Batobe neemt je mee op een onvergetelijke muzikale reis.

In zijn liveshows wisselt Batobe gitaarspelen moeiteloos af met het bouwen van beats, triggeren van effecten en het bespelen van synthesizers. Dit alles terwijl hij samen met de zaal danst tot hij erbij neervalt. Met audio-reactieve visuals op een speciaal ontworpen beamerscherm en bij sommige tracks live on stage vergezeld door zangeres Laura Tuk, zorgt Batobe ervoor dat zijn show een complete audiovisuele ervaring is.

Batobe werd tijdens het maken van zijn eerste EP’s (Trial and Error 2015, Symmetrical 2016) gecoacht door niemand minder dan Falco Benz, met wie hij wekelijks brainstormde over zijn tracks. In 2016 deelde hij ook al een avond met mister scratch Thomas ‘Kypski’ Elbers himself, en deed hij mee met het landelijke Popronde festival. In 2017 stond hij in de Amsterdamse Sugarfactory, op festival Grasnapolsky te Radio Kootwijk en samen met ‘Sue the Night’ op het Tweetakt Festival in de Utrechtse binnenstad.

Terug naar programma