PROGRAMMA 2017


Meer weten?

Vrijdag 21 juli 2017
23:00 - 23:59
Mainstage

De Kraaien

De gemaskerde Haagse rappers De Kraaien brengen snoeiharde, vuige beats met ruige teksten waarvan je soms niet weet of ze het nou menen of dat je in de zeik genomen wordt. Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog. Sinds 2009 veroveren Prins Clit In Paanham en Bernd Gansebev de Nederlandse bodem als De Kraaien!

De Kraaien zijn vooral bekend van ‘Ik vind je lekker’. In 2013 ontvingen ze voor de verkoop van meer dan 10.000 singles een gouden plaat. De videoclip werd bijna dan 5,5 miljoen keer bekeken. Het gigantische succes van de plaat werd opgevolgd door een aantal sterke tracks zoals: ‘Pechvogel’, ‘Ik Wil Met Je Sexen’, ‘Rollen’ en hun cover van de wereldhit ‘Blurred Lines’, die De Kraaien veranderden in ‘Dat Gepijpzeik’.

Na een periode van rust waren De Kraaien in 2016 weer helemaal terug. Hun terugkeer werd gevierd door het kapen van De Pier in Scheveningen, waarbij ze een driedaagse ‘illegale’ rave organiseerde. In maart kwam hun eerste album Goud uit, met daarop releases zoals ‘Kattenkwaad’ in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow. De Kraaien zijn altijd bezig geweest met vernieuwing. Hun sound, presentatie en live act worden continu vernieuwd. Na 'Ik vind je lekker', stonden De Kraaien landelijk bekend als een commerciële act, terwijl ze toch echt rechtstreeks uit de underground komen. Na het radiovriendelijke album 'Goud' van begin 2016 is het nu weer tijd om hun roots verder uit te diepen. De Kraaien hebben gewerkt aan een nieuwe sound en daar is de EP ‘Rok & Rol Safari’ uit voortgekomen.

Op 9 december 2016 verscheen de eerste track ‘Alles Wat Je Ziet‘, waarvan videoclip binnen een week 100.000 keer bekeken werd op Facebook. Rauw, hard, onbegrensd en Haags natuurlijk. Dat zijn kernwoorden voor deze EP. Door de liveband die in 2016 mee tourde waren de liveshows al een stuk intenser en harder en hierdoor kwam deze inspiratie en dat is zeker terug te horen in de nieuwe muziek. De Kraaien live zien is een unieke, extravagante ervaring met een live-band, VJ, crowd-hypers, confetti, rookbommen en natuurlijk… Ekstertje!

Terug naar programma