PROGRAMMA 2017


Meer weten?

Het Paviljoen

Ook dit jaar staat de inmiddels iconische ‘kubus’ van Wim Aardenburg weer op ons festivalterrein. In 2012 ontwikkelde hij het Paviljoen voor het Young Art Festival met het idee een onderkomen voor andere kunsten te creëren. Hij combineerde daarin zijn visuele en conceptuele ambitie met de dienende functie van zijn beroep als architect. Zijn doel hiermee was een plek te realiseren die universeel is en die tot een verandering van sfeer en bewustzijn moet leiden, om bezoekers tot een concentratie te laten komen voor een eventuele voorstelling, voordracht, beeltenis of andere uiting van creativiteit.

Het Paviljoen heeft dit jaar 3 functies

Ten eerste kan je dit architectonische pareltje gewoon komen bekijken en beleven. De lichamelijke ervaring die je beleeft als je de ruimte binnenstapt had namelijk zelfs Wim niet eens voorzien… Daarnaast dient Het Paviljoen dit jaar als theaterpodium met een vette programmering, dus komt dat zien!

Vrijdag 18.30 & 20.00: Spoken Word

Een aantal dames bekend van de Poetry Circle 020 zal het festival van Spoken Word voorzien. De voorstelling genaamd ''We zijn er'' gaat over verschillende facetten van de vrouw.

Zaterdag 15.30, 16.45, 18.15 & 19.45: Tijdbestek

Tijdbestek is een collectief dat gevormd wordt door zes creatieve geesten van de schrijfopleiding van de HKU. Ze verkennen de relativiteit van tijd en het leven na de dood. Ieder aspect van 'mens-zijn' wordt belichaamd, uitgebeeld en tastbaar gemaakt. Wil je geconfronteerd word met gevoelens, de rauwheid van ons leven, de vergankelijkheid van de liefde? Wil je aan alle kanten geprikkeld worden? Kom dan naar de performance ' Tijdbestek'.

Ten slotte wordt Het Paviljoen vanaf een uur of negen omgebouwd door de rookies van Studio Digikunst, die hem onder leiding van #Kunsdt-enaar Jan van Kampen de ‘kubus’ omtoveren in een interactief lichtkunstwerk.

Terug naar programma