PROGRAMMA 2017


Meer weten?

Mike Schouten

Een wereldprimeur op Young Art Festival! Motoren, draad, yoghurt, melk en 10.000 badkamertegeltjes... Het komt allemaal samen in de nieuwste ingenieuze machine van Mike Schouten: De Muurprinter.

Geen oppervlak is meer veilig want De Muurprinter print alles overal en wanneer je maar wilt.

Een vernuftig staaltje kunst dus, wat ontwerper Mike Schouten flink wat bloed, zweet en tranen heeft gekost. Want zo gemakkelijk ging het hem niet af. Twee jaar geleden wist Mike niets van programmeren en coderen en had hij geen idee hoe hij het plan in zijn hoofd kon uitvoeren tot een daadwerkelijke machine. Maar door vele uren youtube kijken en forums afscrollen leerde hij de geheimen van de ingewikkelde taal der coderen langzaam kennen. Deze ‘open source’ informatie op het internet heeft hem zo veel opgebracht dat hij er van overtuigd is dat zijn werk op dezelfde manier beschikbaar moet zijn: ‘open source’ voor andere kunstenaars of enthousiastelingen die er een goed idee voor hebben.

Voor het Young Art Festival wordt de muurprinter bestuurd door het kunstenaarscollectief Hackers&Designers uit Amsterdam, zij zullen met Mike’s Muurprinter een visuele invulling geven aan de 4 meter hoge muur die halverwege de Art Trail komt te staan!

Terug naar programma