NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

The Wanton Bishops

20-03-2017


We presenteren The Wanton Bishops, de eerste naam voor Young Art Festival 2017!

Een band met een visie, een dikke mix van muziekstijlen uit Amerika en het Midden-Oosten. The Wanton Bishops uit Beiroet! Onvervalste rock & roll, blues alsof ze rechtstreeks uit de Bayou komen en psychedelische invloeden uit de zestigerjaren vormen de basis van dit Libanese succesverhaal. Wiens visie was dit? Die van Nader Mansour, een lead zanger met een mondharmonica en een gitaar. Samen met gitarist en creatieve side-kick Eddy Ghossein graaft hij diep in de ziel van de muziek. In 2015 voegen gitarist Salim Naffah en Drummer Pascal Semerdjian zich bij het duo en voegen een moderne component toe. Dromerig en muzikaal maar met een berg heftige drums.

“The Wanton Bishops are now a free floating polyamorous relationship I share with a bunch of unbelievable human beings and musicians, Eddy, Salim, Pascal, bass player Antonio and sometimes others’ adding that the new music exudes ‘psychedelic, alternative-rock elements dabbled with flavours from the Middle East.” – Nader Mansour

Waar denken we aan? Denk aan blues van de grote Muddy Waters, in de blender met rock van Led Zeppelin en Jimmy Hendrix. Voeg er een beetje psychedelica van The Doors en The Velvet Underground aan toe en een onmisbare hoeveelheid Oosterse invloeden van onder andere Sabah Fakhri en Mohammad Kheiri. Samen resulteert dit in een originele smaak, de smaak van The Wanton Bishops. Ze komen met een gloednieuwe EP… En ze komen naar Young Art Festival 2017!

Red Bull maakte er een documentaire over: Walk It Home