NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

The Dawn Brothers

7-05-2017


The Dawn Brothers zijn dan misschien geen bloedverwanten maar het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfullrock ’n roll altijd actueel zal zijn.

In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek om ons vervolgens met heerlijk zompige grooves te overspoelen. Deze jonge, vrije vogels laten zich inspireren door blues, gospel en sixties rock. Impulsief met gouden melodieën. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

Hun album Stayin’ Out Late verscheen bij V2 Records. Geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99),Pablo van de Poel (DeWolff) en is opgenomen in Pablo’s Electrosaurus Southern Sound Studio’s. The Dawn Brothers presenteerden een indrukwekkend debuut. Inmiddels is de eerste single ‘Get Down The Road’ uitgebracht en is de toon gezet voor een rooskleurige toekomst. Het komende jaar overheerst de drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen met tomeloze energie en muzikaliteit. In hun eerste jaar speelden ze al meer dan 50 keer in zalen en op festivals in heel Nederland mochten ze  zichzelf presenteren op Eurosonic Noorderslag 2017!