NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

Turkse psych-rock met Altin Gün

4-06-2017


Turkse Folk, Psychedelica, Funk en Rock met Altın Gün! Nadat Jasper Verhulst met Jacco Gardner in Istanbul optrad raakte de bassist gefascineerd door de Turkse sound van de 70’s en de psychedelische volksmuziek. In die periode combineerden gewaardeerde artiesten als Selda, Barış Manço en Eerkin Koray traditionele muziek met Westernrock. Met hen als inspirerend voorbeeld, plaatste Verhulst een oproep op Faceboek: gezocht, Turkse muzikanten om het eigen geluid nieuw leven in te blazen. De huidige bandleden waren Ben Rider op gitaar en Nic Mauskovic op de drums, daar werden zanger Merve Dasdemir en zingende toetsenist Erdinc Yildiz Ecevit aan toegevoegd. Tot slot maakte de energieke percussionist van Jungle By Night, Gino Groeneveld, de groep compleet!

Altin Gün (Golden Days) speelt de spraakmakende muziek van eerder genoemde artiesten uit de zeventiger jaren en soortgelijke, minder bekende bands. Maar ze maken ook hun eigen funky uitvoeringen van traditionele Turkse muziek, gevonden op cassettebandjes op zolder. Een te gekke mix van twee werelden die zorgt voor een fris geluid waar je niet op kan stilstaan! Met enkele optredens achter de rug, waarvan een in Pacific Parc met slechts wat duistere telefoon-video’s als bewijs, is er een ware hype ontstaan en de boekingen vliegen de groep om de oren. Maar, wij hebben ze, kom dansen op de Psych-Rock van Altin Gün!