NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

GOSTO laat je zweven

6-06-2017


Na maandenlang schaven en schuren is op 28 oktober het langverwachte debuutalbum ‘Memory Ivy’ van GOSTO uitgekomen. Na twee EP’s doet Roel-Gosto-Vermeer er een tandje bij en heeft hij de lat duidelijk hoger gelegd. Met het album ‘Memory Ivy’ legt hij zijn hart op tafel. En dat hart pompt, ademt, schudt en leeft. Zijn muziek is indringend en sfeervol, donker en lichtvoetig tegelijk. GOSTO tilt je op, laat je zweven op nostalgie en neemt je mee in een bijna psychedelische trip. Je wilt dansen, maar ook met je ogen dicht in het helmgras liggen. GOSTO brengt tegenstellingen samen tot een warme, opzwepende mix die je niet onberoerd laat.

Wat is GOSTO? Geïnspireerd door muzikanten als Flying Lotus, James Blake, Thom Yorke en Jeff Buckley weet Roel Vermeer een veelzijdigheid aan stijlen te verenigen tot een geheel nieuwe, eigen sound. Onder de eerste elektronische kennismaking liggen warme bassen, rauwe beats, diepe synths en onvervalste soul met als rode draad de donkere, bijna hypnotiserende stem van Roel. Deze multi-­instrumentalist schrijft, zingt, componeert en produceert al zijn songs zelf. GOSTO neemt je aan de hand van zijn persoonlijke teksten en sterke live band mee naar zijn wereld: zijn reizen, zijn chaos en zijn onvoorwaardelijke liefde voor de muziek. Naast Vermeer heb je Mats Voshol achter de drums, Bram Wassink op de bas en synthbas en GYO Kretz met zijn gitaar.

Het debuutalbum is uitgebracht bij PIAS Recordings Holland en werd lovend ontvangen en na het optreden bij DWDD onstond zelfs een buzz op twitter. Enthousiaste reactie’s van Nico Dijkshoorn: ‘Wat was dat belachelijk goed gisteren, het optreden van GOSTO. Zelden een band daar beter horen zingen. Snel plaat halen, ik.’ En schrijver Kluun ‘GOSTO is de Nederlandse liefdesbaby van Balthazar en Oscar and the Wolf’! Veronica Magazine schreef over Memory Ivy: ‘Prachtige popsongs met een on-­Nederlandse attitude’ **** Elle.nl benoemde: ‘Memory Ivy’ 1 van de beste albums van afgelopen jaar (2016). Nalden (blogger/Wetransfer oprichter): ‘Fantastisch album’ Musimaker: ‘Een verdomd goed debuutalbum’ ****  Met ‘Memory Ivy’ tourt GOSTO door Nederland en Duitsland en het album komt in Februari 2017 ook uit in Japan & Korea. Naast de release van dit album werd afgelopen oktober bekend gemaakt dat GOSTO een Engelse muziekprijs in de wacht heeft gesleept voor zijn EP ‘Coloured Silhouettes’. Uit meer dan 3.000 inzendingen werd de EP bekroond met een ‘Best International EP’ award tijden de Unsigned Music Award.