NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

Indie-Pop-Rock-met-een-Twist

8-06-2017


Twintig jaar jong is ze en pas sinds 2016 aan de weg aan het timmeren maar nu al wereldwijd erkend: Pip Blom! Haar homebase is Amsterdam, hier schrijft, record en released ze haar eigen Indie-Pop met een twist. Met slechts een jaar aan catchy gitaar melodiëen op zak, heeft ze likes verzameld van vele magazines en zenders als BBC Radio 1’s Huw Stephens, BBC 6Music’s Marc Riley (“Perfect pop”) en Gideon Coe (“Excellent stuff”) plus enorme support van Amerikaanse tastemaker radio station KCRW! Buiten Nederland laat Pip Blom haar stem gelden in Amerika, Engeland, Canada en Duitsland. Verder is ze goed vertegenwoordigd in vele Spotify playlists waaronder de ’25 under 25’, een lijst met de meest invloedrijke Nederlandse jonge artiesten.

In 2016 heeft Pip een 7″ double A-side gereleased genaamd ‘Truth / Hours’ op het Grunt Grunt a Go Go label uit Norwich, een EP met drie tracks genaamd ‘Are we there yet’ bij Toaster Records en een limited edition 7″ genaamd ‘Working on it’ bij de Amsterdamse Paradiso Vinyl Club! En ook dit jaar zit ze niet stil want er is alweer een vrolijk rockende singel uit, geproduceerd door Raven Aartsen van Mozes and the Firstborn, genaamd ‘I think i’m in love’ (zie hieronder!).

Nog vetter dan al dit produceren is optreden. Er is niets dat Pip en haar band liever doen dan live spelen! En dat komen ze doen op Young Art Festival 2017! De Indie-Pop-Rock band bestaat uit: Tender Blom (gtr, backing vocals), Berend Kok (bass) en Bowie Thörig (drums). Ze zijn enorm druk geweest met het spelen bij gerenommeerde clubs en op de dikste festivals zoals Eurosonic Noorderslag waar ze uitmuntende reviews voor kregen. Vanaf maart hebben ze door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland getourd.