NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

Groen feesten op #YAF17

27-06-2017


Young Art Festival zal op 21 en 22 juli Park Westerhout op zijn kop zetten. Niet letterlijk, want de organisatie heeft hart voor de natuur en het milieu. Er wordt alles aan gedaan om een spectaculair muzikaal, ingenieus kunstzinnig en onvergetelijk festivalweekend neer te zetten, maar wel zo duurzaam mogelijk! We gebruiken energie van de zon, recyclen glazen, scheiden het afval en maken er als het even kan een kunstwerk van.

Energie van de zon

Dit jaar draait Young Art Festival een pilot met zonnepanelen. Hiermee zal maar liefst één derde van het festival op zonne-energie draaien. De panelen worden geleverd door onze sponsor, Patina Dakdenkers. De festivalorganisatie is ontzettend blij en trots dat er een samenwerkingspartner in de omgeving is die dezelfde visie heeft als wij. Zonder dit soort samenwerkingen zouden innovatieve, duurzame initiatieven niet mogelijk zijn. Het bedrijf heeft uitgerekend dat er met de aangeboden hoeveelheid panelen, ook als het bewolkt is, genoeg energie kan worden opgewekt om het doel te behalen.

En jíj kan ook iets do(ner)en!

Als trouwe bezoeker van Young Art Festival weet je waarschijnlijk dat we al een paar jaar in hardplastic bekers schenken. Daarin smaakt je drankje een stuk lekkerder én het is duurzaam! Hoe het werkt? Je betaalt een half muntje extra bij het eerste drankje, een waardevolle investering. Haal je een nieuw drankje, dan wissel je het glas in voor een schone variant met een verse inhoud, tot de avond op zijn einde loopt. Nu heb je de keuze; neem het glas mee naar huis – leuk voor in de servieskast- lever hem in en krijg je investering weer terug, of doneer je glas! Gooi jij je glas in onze Duurzame Donatiebak? Dan steun je de organisatie om Young Art Festival nog duurzamer te maken. Elke euro die we besparen door de gedoneerde glazen, besteden we aan meer duurzaamheid!

Gerecyclede kunst

Young art Festival krijgt van haar sponsors ontzettend veel restmaterialen. Daar maken onze kunstenaars prachtige werken van. Je kunt het zo gek niet bedenken of het krijgt een tweede leven. Dit geldt voor het grootste gedeelte van het festival, de basis en de aankleding maar ook de kunst die er staat. Denk aan afval van hout, metaal, plastic en papierbedrijven. Sponsoren die het mogelijk maken dat er enkel duurzame kunst tentoongesteld wordt. En om het nog mooier te maken, krijgen veel materialen nog een derde leven! Sommige kunstprojecten worden namelijk vaker ingezet na Young Art Festival.

Tot de afvalbak ons scheidt

Het is tegenwoordig bijna vanzelfsprekend dat je afval scheidt, in ieder geval binnen de huiselijke sferen. Dat het een stuk ingewikkelder is bij een festival, daar denk je misschien niet zo vaak over na. De organisatie van Young Art Festival wel! Dit jaar scheiden nóg meer afval: plastic, glas, papier, hout, rest en chemisch.

Verder sluiten we de medewerkerstoiletten aan op het riool, dat scheelt een hoop chemisch afval. En we vragen extra aandacht van onze rokende bezoeker om de sigarettenfilters in de prullenbak te gooien, dat scheelt een hoop vervuiling en het scheelt ons een hoop bukken.

Koesteren en feesten

Al deze initiatieven staan in het teken van duurzaamheid, het milieu en de natuur. De natuur waar we zo van houden, de natuur die de locatie van Young Art Festival zo bijzonder maakt. Park Westerhout is een prachtig landgoed dat gekoesterd moet worden. We laten Park Westerhout achter zoals we het gevonden hebben… Dit betekent dat er niet alleen keihard, maar ook groen gefeest gaat worden! Dans tussen de bomen lang nadat de zon onder is, geniet van je gekoelde drankje uit een mooi glas, verwonder je over alle kunst met een tweede leven, geniet van bands, dj’s, theater, films, food en nog veel meer… De tickets gaan hard, zorg dat je er bij bent!