NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

De gezichten van YAF: 7

12-07-2017


Young Art Festival en Park Westerhout zijn ook dit jaar weer een goed gevormd koppel. Voor de elfde keer kunnen kunstminnende en muziek liefhebbende bezoekers hun hart ophalen. De Young Art Crew werkt ieder jaar weer met hart en ziel aan dit ijzersterke, creatieve concept.

Het is alweer de laatste column, zeven op rij… En daarmee komt het besef dat het festival nu toch echt voor de deur staat. Agenda erbij, bladzijde omslaan, nog maar anderhalve week! De voorbereidingen zijn in volle gang, bij mensen thuis, op werkplaatsen en in de Broedmachine. Het programma is compleet, de kaartverkoop gaat hard en we kunnen met zijn allen niet wachten!

Saamhorigheidsgevoel

Eén van de meest bijzondere dingen aan Young Art Festival, is dat het volledig draait op vrijwilligers en rookies. Jonge talenten, oude talenten, handige bouwers, geëerde nerds, geroemde kunstenaars, slimme theatermakers, snelle schrijvers, soepele acrobaten en smaakvolle koks. Iedereen werkt samen en leeft samen toe naar het weekend van 21 en 22 juli. Er worden picknicks gehouden, feestjes gegeven, afspraken gemaakt, spijkers met koppen geslagen en biertjes gedronken. Alles voor de sfeer, alles voor de muziek, kunst en cultuur. Een uniek verschijnsel in de festivalscene waar het steeds vaker enkel nog draait om commercialiteit.

Voer voor geldwolven

Kaartjes van 80 euro voor een dagje dansen is tegenwoordig niets raars. En dan de line-up bekijken en er achter komen dat drie van de vijf dikke namen tegelijk draaien, take it or leave it… Vervolgens tijdens de dag zelf nog een optelsom maken van parkeren, kluisjes en muntjes en Jantje Modaal eet de rest van de week droog brood. Weekend festivals van bijna 200 euro, wel inclusief een stukje grasland voor je tent en een dixie om de hoek… Ik vind het bizar, vooral nu ik zie wat er kan voor minder. Veel minder en toch met een dikke line-up en een stuk mooiere aankleding dan menig ander festijn. Of wat zeg ik, aankleding? Kunst en uitvindingen! Duurzaam en ongekend gezellig! Young Art Festival doet in geen enkel opzicht onder voor de groten der evenementenwereld.

WINNEN!

Wil jij met een vriend of vriendin, je moeder, de buurman, je baas of blind date naar het Young Art Festival-weekend en het zelf beleven? Let dan goed op want we geven twee passe-partouts weg! Stuur een mailtje naar nicky@youngartfestival.nl met jouw gegevens en maak de volgende zin af: Young Art Festival en ik zijn het ultieme partykoppel omdat…

Nicky Duin