NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

De gezichten van YAF: 8

27-07-2017


Young Art Festival en Park Westerhout waren dit jaar weer een fantastisch koppel. Voor de elfde keer konden kunstminnende en muziek liefhebbende bezoekers hun hart ophalen. De Young Art Crew heeft zich met hart en ziel ingezet voor dit ijzersterke, creatieve concept.

Het zit er op, Park Westerhout wordt in originele staat teruggebracht en over een paar dagen zal het zijn alsof het festival nooit heeft plaatsgevonden. Voor de toeschouwer dan… Want voor de bezoekers, de organisatie en alle geweldige vrijwilligers is het een onvergetelijk weekend geworden.

In de rij voor de kunsten

Young Art Festival 2017 begon al prachtig, de zon scheen vrijdag de hele dag, de sponsoren werden ontvangen en deden een goedlachse ronde over het terrein, de poorten vlogen open en het was en snel druk. Rennend, vliegend en dansend verspreidden de mensen zich over het landgoed en al snel ontstonden er rijen voor de kunsten. Dromen werden bevlogen met InterPlan Air, bezoekers gechoqueerd door de Electrafette, bijzondere planten besproeid, knopwilg-knoppen aangestampt, familiegeheimen ontdekt, graffitkunst ontstond waar je bij stond en gillende groepjes ontsnapten aan de Freakshow…

Muzikale hoogstandjes

Hoe ze het doen, doen ze het, maar de muzikale programmeurs van Young Art rocken. Een aantal bekende, goede bands en dj’s maakten hun opwachting, maar ook vele – voor mij – onbekende artiesten uit Nederland maar ook internationaal. Ik heb met mijn oren staan klapperen bij deze optredens, wat een talent en wat een goede keuze om te boeken. Ik houd van muziek en heb respect voor de mensen die niet alleen luisteren maar ook vooruitkijken en talent ontdekken. We weten dat al verscheidene, inmiddels enorm bekende acts, ooit doorbraken op of na Young Art Festival. Dus? Dus staat een weekend YAF garant voor muzikale hoogstandjes!

Streven naar het beste

Draaiend op vrijwilligers, sponsoren en subsidies is Young Art Festival geen alledaags festival. Toch doet het – zoals ik eerder schreef – niet onder voor de groten der organisatoren. En dat werd me deze wek duidelijk want er is perfectie afgeleverd. Grote groepen harde werkers namen vrij van hun alledaagse werk om de opbouw, productie en afbouw te draaien. Ikzelf heb van maandag t/m zaterdag op het terrein doorgebracht voor de PR en het voelt als een thuis. Ronde tent de Waldo als homebase, drie super goede maaltijden per dag, alleen maar lieve mensen, sterke bakjes koffie en gezellige praatjes. Het is druk, lange dagen en een continue drang om te presteren. En dat is gelukt, er is een fantastisch weekend neergezet dat op twee dagen uitverkocht raakte. Terugdenkend aan de afgelopen dagen krijg ik kippenvel, wat een mooie, nieuwe herinnering is dit.

Tot volgend jaar!

Namens mij en iedereen betrokken bij YAF: bedankt! Bedankt voor het feesten, bedankt voor jullie creativiteit en bedankt voor de massale blijheid. Gister is er aan het einde van het festival een primeur de wereld ingeschoten: Young Art Festival 2018 vindt plaats op 20 en 21 juli en er zijn al super early bird tickets verkrijgbaar voor een fan-prijsje. Kom je ook weer?

 

Nicky Duin