NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

Eerste tien namen bekend!

28-05-2018


Muziekliefhebbers, creatieven en levensgenieters, jong en oud, kunnen 20 en 21 juli losgaan tijdens het Beverwijkse Young Art Festival. Park Westerhout is deze zomer weer het prachtig groene decor van het tweedaagse evenement. Een onvergetelijk weekend en een muzikale ontdekkingsreis waar ook theater, film, beeldende kunst, tekst en goed eten niet ontbreken.

Young Art Festival is een belevenis, een plek voor inspirerende ontmoetingen met een nieuwe generatie artiesten en kunstenaars. Het staat bekend als springplank voor muzikaal en artistiek talent. Vele acts, die sinds 2004 bij het festival hebben opgetreden, vonden hun weg naar het grote publiek. Ook dit jaar staan er weer een hoop fijne, opkomende en gevestigde artiesten op het programma, zowel bands als singer songwriters en dj’s. De eerste tien namen zijn bekendgemaakt en er volgen er nog veel meer!

    

Zwart Licht

Na een winterslaap van meer dan vier jaar zijn Hayzee, Akwasi en Leeroy terug met Zwart Licht! Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt. De Nederlandse hiphopformatie brengt licht in het donker en heeft een van de beste live-reputaties in de scene.

NEMSIS

Ze sleepten alle prijzen in de wacht bij de Rob Acda Award 2017/2018 en openden op 5 mei de mainstage van bevrijdingspop Haarlem! Daarnaast brengen ze in mei ook nog eens een dubbele singel uit. NEMSIS timmert lekker aan de weg met hun dynamische Indie Rock.

Jagd

De vierkoppige, Amsterdamse band Jagd domineerde in 2017 de Popronde en nam in januari Groningen over tijdens Noorderslag. Noem het lekker harde Indie, georganiseerde punk, of new wave on speed. Wat het ook is dat ze ten gehore brengen, het is in ieder geval hard en dansbaar.

FATA BOOM

Een explosief trio dat met hun uitstraling en teksten een middelvinger opsteekt tegen het normale, tegen de hokjes en de vaste norm. Keiharde, trippy elektro hiphop en een verbazingwekkende entourage, hun liveshows blazen het publiek omver!

Jeangu Macrooy

In 2016 kwam zijn debuut-EP ‘Brave Enough’ uit, waarmee Jeangu meteen 3FM Serious Talent werd en met zijn single ‘Gold’ mocht de singer songwriter gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door! De nummers van Jeangu Macrooy zijn energiek en soms rauw, dansbaar maar melancholisch.

EUT

Met een Zweeds talent voor melodie, een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure weten ze je mee te nemen in hun energieke liveshow. Nineties-inspired rockliedjes met jengelende gitaren en een overload aan ideeën, zo onstuimig dat je van begin tot eind grijnzend staat te springen.

Nordmann

Met elektrisch geladen intensiteit én explosief potentieel is het Belgische Nordmann een furieuze rockband. Ze brengen een sound vol verbeelding en suggestiviteit, spanning en ontlading. Een weldadige roes met instant kick voor zij die nood hebben aan een avontuur.

MORADO

Deze vijfkoppige band is geïnspireerd door 60’s/70’s psychedelica en jaren 80 sci-fi. Hun nummers klinken als een kleurrijk, buitenaards oerwoud. Ga mee op reis door hun dansbare universum met catchy refreintjes, meeslepende melodieën, zweverige vintage sounds en bombastische uitspattingen.

Nana Adjoa

Deze multi-getalenteerde artiest in een hokje plaatsen, is een uitdaging. De sterke nummers voelen verrassend en origineel door de verschillende kleurrijke diepe sounds en grooves. Deze brengen je even terug naar Britse triphop uit de nineties. Geniet van Nana Adjoa’s eigenzinnige warme stem.

DIRK.

Keihard maar strak gitaarspel en onweerstaanbare baspartijen. Belgische DIRK. zorgt met zijn venijnige Slacker Rock voor een grijns die niet meer van je gezicht gaat. De band timmert aardig aan de weg en bekogelt het publiek van vele festivals met keiharde maar strakke rocknummers.

Haal hier jouw tickets!