NIEUWS

Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk

Kijk je ogen uit op YAF18!

20-06-2018


Naast de muzikale programmering die steeds meer vorm begint te krijgen, zijn de eerste artistieke projecten bekendgemaakt. Zonder beeldende en uitvoerende kunst, theater, dans en het gesproken en geschreven woord, zou Young Art Festival er niet zijn. Twee dagen vol vette bands en dj’s maar ook twee dagen een lust voor het oog en alle andere zintuigen. Uitdagende acts en bijzondere optredens, heel intiem of juist bombastisch!

Dit kom je onder andere tegen

Boomshow

Het lijkt misschien vreemd, maar in een bos hier om de hoek, daar groeit een serie rechte planken uit de grond. In de late uurtjes echoot er soms zachtjes “was weer zo, was weer zo” tussen de takken vandaan. En hoe langer je er op let, hoe meer het het licht tussen de bomen vandaan begint te sijpelen, en hoe sterker de vijandigheid in het bloed van de deelnemers begint te kolken. Wedstrijd na wedstrijd groeien de takken en de argwaan, en hoe meer je wordt geholpen, hoe meer je je afvraagt of de boombegeleiders nou eigenlijk wel zo onpartijdig zijn als ze claimen.

DEFORM – Iris Woutera

Iris Woutera de Jong ontwerpt flexibele ruimtes die de zintuigen prikkelen. Haar organische ontwerpen zijn op menselijke maat gemaakt en worden door dansers tot leven gewekt. Samen met live muziek ontstaat een schouwspel, waarbij de toeschouwer even uit het hoofd gehaald wordt. ‘Lose your mind and come to your senses.’ (Perls)

Face the Interface – Anja Groten

Kijk in de algoritmische spiegel die praat over je gezicht! De hele dag worden onze gezichten gedetecteerd, herkend, geanalyseerd, getagged, gefilterd, naar links en rechts geswiped, gecategoriseerd, gescanned, getracked, targeted en mogelijk gecriminaliseerd. Maar weet je eigenlijk wat deze algoritmes precies doen, wat ze overwegen, en hoe ze beslissingen maken?

  

Heksenkring

Zoals elk jaar wordt de waanzinnige vormgeving en opbouw van de Heksenkring weer door een team van creatieve breinen en handige bouwers uitgevoerd. Designer Roy Wormsbecher coordineert het proces in 2018. Samen met architect Wim Aardenburg heeft hij een ontwerp voor een bizarre, kubistische ervaring gemaakt. Gedurende zijn leven raakte Roy geïnspireerd door het industriële karakter van zijn woonplaats, iets dat je duidelijk terugziet in zijn creaties.

MAN || CO

Het collectief MAN || CO maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, theater en performance. De vijf jonge makers wervelen inventief langs de grenzen van het dansveld. Met uitnodigende choreografieën maakt MAN || CO ongemakkelijk en verleidt tot lachen. MAN || CO maakte de voorstellingen ‘The winner takes it all’ en ‘When we cried confetti’ (winnaar vakjuryprijs en festivalprijs Café Theater Festival Utrecht 2017).

Muurprinter – Mike Schouten

Vorig jaar maakte hij zijn debuut op Young Art Festival, de ingenieuze muurprinter van Mike Schouten. Het is zijn meest bekende werk: een computer die op de muur print met zelf ontwikkelde verf van pigment en ingrediënten uit de keuken. De muurprinter zet oneindig veel stipjes die samen een afbeelding vormen, alles is mogelijk, zelfs de mooiste portretten. De eigen Arduino mini computer is geprogrammeerd om een afbeelding op te laden. Wat zal de printer dit jaar op de muur zetten?

  

Nobody’s watching

Wie kijkt er mee? Are you watching? Kijk mee en herken, let goed op, kijk niet weg… Het is ongemakkelijk, het is live, het is zien en gezien worden… Door kunstenaar/uitvinder Mike Schouten en informatietechnicus Paul Bersee.

Spatzuiver

Spatzuiver is een kunstenaarscollectief opgericht tijdens een spontane muurschildering in 2011. Naast individuele opdrachten als kunstschilder, grafisch ontwerper, fotograaf of decorbouwer zijn de mannen als collectief gericht op decoratiekunstwerken en live-painten op festivals. Denk aan Woodlands, Unknown, Mysteryland, Solar en Defqon1. Inmiddels wordt dit steeds verder uitgebreid met opdrachten voor gemeentes, particulieren en bedrijven zoals Warchild, de Rabobank, scholen en verenigingen.

Wingman – Isabelle Willems

Je vindt haar voor het derde jaar op Young Art Festival. De plek waar het voor Isabelle Willems allemaal begon. Op de kunstacademie ontwikkelde zij haar eigen stijl; chaotisch, kleurrijk en buiten de lijntjes. Haar passie voor kunst, muziek en poëzie is onderdeel van haar dagelijks leven. Dit jaar neemt Willems de bezoekers van Young Art Festival mee onder haar vleugels. Laat je omarmen en zie de kleuren stralen!

  

Meer informatie over alle acts vind je hier

 

En er volgt nog veel meer… Houd Facebook en Instagram in de gaten!