PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Zaterdag 21 juli 2018
16:15 - 17:00
Young Art Stage

Benjamin Fro

Benjamin Fro is een Amsterdamse singer-songrapper die op dansbare beats tekeergaat met zijn maatschappijkritische teksten. Zijn muzikale invloeden zijn o.a. Kendrick Lamar, Chance the Rapper en Noname maar zijn boodschap komt overeen met die van Bob Marley, Logic en Laurynn Hill. Benjamin's muziek brengt verschillende genres samen en is groovy en dansbaar. Samen met zijn liveband schudt hij elke zaal wakker!

In 2006 ontmoet Benjamin Fro Gianni Futon en in 2009 startten zij de band PLeaSe! Met PLeaSe brengen ze 2 EP’s uit en doen ze gedurende vijf jaar honderden optredens bij gerenommeerde podia zoals Paradiso, De Melkweg, DWDD. In 2013 ging de band uit elkaar. In februari 2017 presenteerde Benjamin Fro zijn eerste solo-album: Praten Over Leven en zette hij zichzelf voor het eerst op de kaart als solo-artiest. Er volgt een bewogen jaar met veel optredens, een nummer op een Poolse hit-cd, een viral filmpje van het gedicht ‘Minder Geert’, een nummer onder de documentaire ‘I Love My Muslim’ en meer dan 200k streams op Spotify. Afgelopen februari was het zover, Fro presenteerde in een uitverkocht Paradiso zijn 2e album: Behave. Een album vol catchy hooks en een kritische blik op de Nederlandse ‘normaal doen’ mentaliteit.

Ben je benieuwd wat de soulvolle stem van Benjamin Fro allemaal te vertellen heeft? Kom jezelf in een existentiële crisis dansen zodat je er sterker en hoopvoller uit kan komen.

Terug naar programma