PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Vrijdag 20 juli 2018
21:30 - 22:15
Mainstage

EUT

EUT is je nieuwe favoriete band, één van onze favorieten is het wel in ieder geval! Met een Zweeds talent voor melodie, een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure weten ze je mee te nemen in hun energieke liveshow.

Nineties-inspired rockliedjes met jengelende gitaren en een overload aan ideeën, zo onstuimig dat je van begin tot eind met een grijns mee staat te springen. Hun Post-pop is catchy, zonder ooit te gepolijst te klinken. EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport, maar wel voor lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig los te laten gaan. 

In juni 2017 brachten ze eerste single ‘Supplies’ uit bij V2 Records, waarmee EUT in september tot 3FM Talent en Megahit werd gebombardeerd. Hierna volgden een flink aantal shows bij de Popronde en werden ze door 3voor12 genoemd in hun '12van3voor12' lijstje voor 2018. Momenteel werken ze aan hun debuutalbum; verwacht dikke beats en mooie melodieën, popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden. "Hoera voor de 90s!"

Terug naar programma