PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Zaterdag 21 juli 2018
18:30 - 19:15
Mainstage

Jeangu Macrooy

Een snel opkomend talent met zeer gewaardeerde muziek is Jeangu Macrooy! Nog niet zo lang geleden, in april 2016, kwam zijn debuut-EP 'Brave Enough' uit, waarmee Jeangu meteen 3FM Serious Talent werd. Met zijn eerste single 'Gold' mocht de singer songwriter gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. 'Gold' werd later ook gebruikt in een commercial van HBO. In de zomer stond hij met zijn band op diverse festivals, waarna hij in het najaar met de Popronde door Nederland trok. Daarnaast stond Jeangu in de voorprogramma's van niet de minsten, namelijk: Blaudzun, Remy van Kesteren, Bernhoft en Selah Sue. Dit resulteerde in maar liefst 120 shows in 12 maanden. Dit razend succesvolle jaar 2016, werd afgesloten met een optreden op Noorderslag en een nominatie voor een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer’!

In 2017 bracht hij zijn eerste album 'High on You' uit. Het album kwam binnen in de charts (in Suriname stond het 7 weken op nummer 1), werd genomineerd voor de Edison Pop 'Beste Album' en lovend ontvangen door de pers. De nummers van Jeangu Macrooy zijn energiek, dansbaar maar melancholisch. De focus is bij het album, in vergelijking met de eerdere EP, meer verlegd naar het rauwe en soms toont Jeangu zijn soulvolle kant. De rode draad blijft Jeangu's unieke stem die hypnotiseert in het laag en imponeert in het hoog.

Wie is deze talentvolle muziekmaker? Jeangu Macrooy (zeg: zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. Op zijn dertiende kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar en twee jaar later schreef hij samen met zijn tweelingbroer Xillan eigen nummers en begonnen ze op te treden. In 2014 besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, namelijk in Nederland. Er ontstond een muzikale samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij label Unexpected Records.

Terug naar programma