PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Zaterdag 21 juli 2018
17:00 - 17:45
Mainstage

Nana Adjoa

De muziek van deze multi-getalenteerde artiest in een hokje plaatsen, is een uitdaging. De sterke nummers voelen verrassend en origineel door de verschillende kleurrijke diepe sounds en grooves. Deze brengen je soms even terug naar Britse triphop uit de nineties maar zijn gelijk te herkennen aan Nana Adjoa’s eigenzinnige warme stem. Een stem die compacte poëtische teksten bezingt, die samen met de sounds de dieptes in duiken en vragen stellen, zonder een moment zwaarmoedig te worden.

Met een vijfkoppige band reisde Nana in het najaar van 2016 mee met de Popronde, wat resulteerde een twintigtal shows door het hele land. Ze werd gekozen door 3voor12 als ‘talent to watch’ in 2017. De eerste single The Resolution (juni 2017) verscheen op internationale indie playlists en de New Music Friday US. De week erop vond de prachtige, muzikale vrouw haar weg naar de playlist van L.A. ‘tastemaker radio station’ KCRW. Bij de tweede single Late Bloomer (oktober 2017) werd het populaire, Nederlandse radiostation 3FM fan. Hier zijn haar nummers inmiddels al geruime tijd te horen. Nana releast nog twee tracks, No Sleep en Carmen, deze vormden samen haar eerste EP.

Op 24 november verscheen het debuutalbum Down At The Roots, exclusief in Nederland in een gelimiteerde oplage op wit vinyl. In het welbekende tv-programma DWDD vertelde 3FM DJ Eva Koreman dat Nana Adjoa voor hun zender hét geluid van 2018 is. Hier werd tevens bekend gemaakt dat ze op Noorderslag 2018 zou staan. Begin dit jaar komt er nieuwe muziek aan en Nana maakt een clubtour door Nederland. Maar belangrijker, wij mogen haar verwelkomen op Young Art Festival 2018!

 

Terug naar programma