PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Zaterdag 21 juli 2018
20:00 - 20:45
Mainstage

Pete Philly

Begin 2018 introduceerde Pete Philly zijn nieuwe sound. Waar de focus jaren geleden op rappen lag, is Pete nu meer bezig met zijn lyrical bars. Hij speelt met melodieën, zang en songwriting. Het gaat nu om het uitdagen van zijn creativiteit en de grenzen hierbinnen te verleggen. Pete is, in zijn eigen woorden, “niet teruggekomen om de mensen die nostalgie hebben voor zijn oude werk te pleasen, maar ze mee te nemen in nieuwe geluiden”. Toch zal zijn liefde voor hiphop, jazz en funk nog altijd duidelijk aanwezig zijn. Zijn eerste drie tracks, ‘Come Together’, ‘Favorite Song’ en ‘Dear’, zijn easygoing en soulvolle tracks. Het frisse materiaal is grotendeels opgenomen met de jonge producer Melle Jutte in zijn eigen studio in Amsterdam, met bijdragen van muzikale vrienden om Pete heen.

Pete is pas een aantal maanden weer actief muziek aan het uitbrengen, maar heeft nu al bewezen klaargestoomd te zijn voor dit tweede hoofdstuk. Zijn tracks werden goed ontvangen in het binnen- en buitenland en in oktober zal Pete op internationale tour gaan. Tijdens deze tour neemt hij Melle Jutte mee en zijn Bliss Quartet, bestaande uit vier getalenteerde vocalisten, die perfect ‘blenden’ met zijn elektronische tracks en energie toevoegen aan de live performance.

Tot 2009 vormde hij het hiphop duo Pete Philly & Perquisite. In deze formatie wonnen ze verschillende nationaal en internationaal erkende prijzen, waaronder een Zilveren Harp en de Amsterdamprijs voor de Kunst. Ze tourden door achttien verschillende landen wereldwijd en openden shows van onder andere James Brown en Kanye West, maar in 2009 besloten Pete Philly en Perquisite om hun eigen weg op te gaan en sloten de samenwerking af in de Melkweg te Amsterdam.

Na het uitbrengen van ‘Open Loops’ (2010) en ‘One’ (2011) brak er een tijd van ziekte aan voor Pete. De ziekte van Lyme noodzaakte hem te stoppen met muziek en zich te focussen op zijn weg naar herstel. Zijn ziekte bracht zijn leven in gevaar, maar Pete was vastbesloten dat dit slechts een break in zijn carrière zou zijn.

Nu, zes jaar later, is Pete opnieuw in vorm en “klaar om te blazen”. Zijn ziekteperiode was zwaar, maar Pete heeft het kunnen gebruiken als inspiratiebron. Nu hij er volledig bovenop gekomen is, wil hij zijn verhaal, en daarmee zijn muziek, gebruiken om anderen te inspireren en een nieuwe kant van zichzelf laten zien.

Dit jaar staat ook Red Bull Music aan zijn zijde. Als ‘Red Bull Music Artist’ staan er mooie dingen in het verschiet voor Pete Philly. Deze samenwerking zorgt voor nieuwe kansen - Pete’s inspirerende verhaal wordt vertolkt in een unieke documentaire (‘No Filter’), er worden live sessies opgenomen in de Red Bull Studios te Amsterdam en men zal weer live van Pete kunnen genieten tijdens de kick-off show van zijn internationale tour in de Melkweg te Amsterdam.

"He blends elements of Pharrell (circa 2015) style production with his own signature neo soul flow. The overall motive; pushing the importance of reconciling the different sides of oneself. We see it play out in the video as Pete the artist, Pete the performer, Pete the invalid and Pete the raconteur all inhabit the same pulpit" – Bonafide Magazine UK (February, 2018)

"Pete Philly is back and better than ever […] talent tends to speak for itself and Pete Philly has a market full of it." – Whytt Magazine (UK, May 2018)

Terug naar programma