PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Zaterdag 21 juli 2018
19:00 - 19:59
DJ Area

Pin Up Club

Het dynamische producer-duo Pin Up Club heeft zijn naam te danken aan een populaire tv-show uit de jaren tachtig. Hierin worden doodgewone huisvrouwen aangemoedigd in contact te komen met hun sensuele kant. Geïnspireerd door hun illustere naamgenoot, verleiden de in Amsterdam gevestigde Josef van Galen en Jelle Imbos hun publiek met opwindende livesets, barstend van de magische beats en vunzige basslines.

Er komt een lied der sirenen uit hun draaitafels en klassieke synths, onweerstaanbaar voor stervelingen, betoverend voor de gelukkigen die het kunnen horen. Duidelijk hoorbaar in hun trippy, left-field sound, zijn de EBM en dark disco invloeden welke ervoor gezorgd hebben dat het paar vanaf de allereerste minuut verliefd werden op het produceren van muziek.

Pin Up Club startte als een one man show met Josef als producer van voornamelijk hedendaagse Italo en Disco. Nadat geboren muzikant Jelle er in 2015 permanent aan toegevoegd werd, sloegen ze hun slag. Tijdens de verwekking van hun kindjes 'Friends of the Vortex' in 2017 en 'The Forever Machine' in 2018 als EP's op label Bordello A Parigi, realiseerden de twee zich dat enkel muziek produceren in de donkere krochten van hun studio niet meer genoeg was. De enige logische vervolgstap was om hun hypnotiserende act op het podium te brengen, out in the open, voor iedereen te zien!

Terug naar programma