PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Vrijdag 20 juli 2018
18:30 - 19:15
Mainstage

Steffen Morrison

Het zijn de fantastische artiesten als Steffen Morrison die het oude soulgeluid weer tot leven brengen en er een nieuwe, opwindende eigen draai aan geven! Met zijn grote overtuiging en passie is hij in staat iedereen te verrassen en op sleeptouw te nemen. Morrison groeit op met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn muzikale bagage bestaat uit een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan heeft toegevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers; hij valt op door zijn verschijning en zijn prachtige muziek is voor een heel breed publiek.

In september 2016 verscheen zijn EP Just Another Man met daarop onder meer de succesvolle single Do It All Again. Deze EP nam Steffen op in nauwe samenwerking met de befaamde songwriter en producer Tjeerd Oosterhuis en werd gepresenteerd in een bomvol Paradiso. Later in het jaar waren er succesvolle optredens tijdens onder meer de Uitmarkt in Amsterdam. Ook was Steffen meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door en speelde bij diverse radiostations, waaronder Radio 2 en 3FM.

Steffen kan daarnaast tergblikken op een succesvol 2017 en vooruitkijken naar een gigantisch 2018. Naast het spelen van talloze shows en een bomvol festivalseizoen bracht hij de single 'Old Enough To Know Better uit', die al snel werd uitgeroepen tot Top Song op Radio 2, waarna de zender hem tevens verkoos tot 'Nieuwe Naam'. In het najaar trok Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer Tjeerd Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album 'Movin’ On'. In 2017 speelde Morrison maar liefst dertig festivalshows in o.a. Openluchttheater Caprera, Manana Manana en Haarlem Jazz & More. Hij had gastoptredens bij onder meer: Sven Hammond, Michelle David & The Gospel Sessions en Bakermat. Zijn EP ‘Just Another Man’ werd op Radio 1 album van de week en hij deed support shows voor grote namen: Gregory Porter, Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq!

 

Terug naar programma