PROGRAMMA 2018


Young Art Festival
20 & 21 juli 2018
Park Westerhout Beverwijk
Meer weten?

Vrijdag 20 juli 2018
20:00 - 20:45
Mainstage

Zwart Licht

Ze komen naar Young Art Festival en ze komen hard! Na een winterslaap van meer dan vier jaar zijn Hayzee, Akwasi en Leeroy terug met de formatie Zwart Licht! De drie lieten in 2017 al van zich horen met de track ‘Geen Manieren’ en in 2018 verschijnt het vierde album van de de groep genaamd ‘Bliksem’. 

Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt. De Nederlandse hiphopformatie brengt licht in het donker en heeft sinds de lancering van de plaat Bliksemschicht een van de beste live-reputaties in de scene. MC’s Akwasi en Leeroy, ondersteund door de zware, rauwe beats van Hayzee lieten het publiek acht jaar lang wachten op een waardige opvolger van het debuutalbum. De afgelopen tijd gingen de heren terug naar de basis van hun frisse sound. 

Het doel van Zwart Licht is onveranderd: een onuitwisbare stempel op de Nederlandse hiphopgeschiedenis drukken. “Het hoort niet altijd te bliksemen”, stelt Akwasi. “Het is dus goed dat er zoveel jaren tussen zitten. Want áls het bliksemt, bliksemt het kneiterhard.” 

Terug naar programma