Young Art Festival
Y2019
 AF

YAF Pitch

Als je Young Art Festival heet moet je die naam eren en waarmaken. Met trots presenteren wij dan ook drie nieuwe jonge makers op YAF19: Meis, Ozsipark en Studio Schreeuw zijn geselecteerd vanuit YAF Pitch.

Met YAF Pitch bieden we jonge creatievelingen niet alleen een podium, maar ook een werkplek, coaching en de financiële en praktische middelen om uiteindelijk zelfstandig van wild idee tot professionele uitvoering te komen. Uit de vele aanmeldingen zijn Meis met haar ‘Motherboard of Everything’, creatief collectief Ozsipark met ‘Vaguely’ en de interactieve theatervoorstelling ‘Studio Schreeuw’ geselecteerd. Deze drie projecten zijn tijdens het festival doorlopend te bezoeken.

Meis studeert aan de Gerrit Rietveld Academie en houdt zich bezig met het propageren van de Analoge Virtuele Realiteit, oftewel: de Opslokkende Ervaring Zonder Straling. Voor YAF maakt Meis een cocktail van filosofie, seks en keramiek voor het project ‘Motherboard of Everything’, een machine waarin de bezoeker zich van het feestgedruis kan afzonderen om eens even flink de geest te verruimen.

Studio Schreeuw is een interactieve performance in de vorm van een cameraploeg die op een studioset live programma’s maakt. Talkshows, nieuwssegmenten en natuurlijk een spelshow. Een interactieve theatervoorstelling met als thema ongemakkelijkheid. Studio Schreeuw zet de camera op je neus en zoekt samen met het publiek de grenzen van het ongemak op. Studio schreeuw is bedacht door Suze Giesbergen en dit jaar opgezet samen met Amber Petiet.

Ozsipark is een collectief van jonge creatievelingen uit de 0251 regio. ‘Vaguely’ is een fotoproject van Kick Hoogewerf, Noah van Grootheest en Ruben Oosterman. Deze 3 heren laten het publiek op een eigenwijze manier jonge creatievelingen uit de 0251 zien door middel van een expositie en een magazine.