Young Art Festival
Y2019
 AF

YAF Project

Young Art is dé plek binnen de IJmond voor jonge makers met nieuwe ideeën. Bij ons worden plannen ontwikkeld en uitgewerkt tot professionele producties, want wij geloven dat elke spontane ingeving een potentieel meesterwerk kan zijn. Binnen YAF Project werken ook dit jaar tientallen jongeren samen met ervaren makers aan de vetste festivalproducties. Met gepaste trots presenteren wij YAF <constructed> en YAF <performance>:

YAF <constructed>
Er komt heel wat kijken bij het ontwerpen en maken van een festival area, maar daar weten ze bij YAF <constructed> álles van. Van tevoren is elk latje en elke spijker op de juiste plek gezet door deze jonge makers. Het resultaat? Een state of the art sfeerverhogende DJ area op Young Art Festival, beter bekend als de Heksenkring! Onder leiding van Roy Wormsbecher, Joris Abbes en Pam Toonen.

YAF <performance>
Dokter Modaal is voor onderzoek teruggekeerd vanuit het post-apocalyptische tijdperk naar het nu. Er zijn echter een aantal complicaties… Een paar van zijn patiënten zijn namelijk ontsnapt en stiekem met hem meegegaan op tijdreis. Een ander probleem: de poort bevindt zich midden in een festival! Terwijl de patiënten zich wanhopig proberen zo normaal mogelijk te gedragen, is het de taak van de dokter om ze allemaal te vinden, naar de poort te leiden en ze terug de toekomst in te sturen. Laat jij je gek maken? De uitvoering en het concept kwamen tot stand met de jongeren, onder leiding van visueel ontwerper CJ Roxas, bewegingsmaker Lucinda Wessels en kostuumontwerper Daphne Karstens.